• Посилання скопійовано

Адмінстягнення накладається не пізніш як через 2 місяці з дня вчинення правопорушення

Стягнення за адміністративні правопорушення може бути накладено у строк не пізніш як через 2 місяці з дня його виявлення

Адмінстягнення накладається не пізніш як через 2 місяці з дня вчинення правопорушення

Міндоходів роз'яснило, що триваючі правопорушення припиняються, якщо факт цих правопорушень виявлено компетентним органом при здійсненні перевірок (Лист Міндоходів від 13.05.2013 р. №1101/Н/99-99-15-04-01-14).

Стягнення за адміністративні правопорушення може бути накладено у строк не пізніш як через 2 місяці з дня його виявлення (з дати складання та підписання акта перевірки).

До адміністративних правопорушень, що мають разовий характер, відносяться наступні проступки: несвоєчасне подання декларацій, розрахунків, аудиторських висновків, платіжних доручень на внесення платежів в бюджети та державні цільові фонди тощо. День вчинення правопорушення - це, наприклад, порушення граничного дня подання декларації про доходи до податкового органу, порушення граничного терміну подання платіжних документів до установ банків, щодо сплати податків, зборів та інше.

Стягнення за такі адміністративні правопорушення можуть бути накладені у строк не пізніш як через 2 місяці з днявчинення правопорушення.

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»