• Посилання скопійовано

За нереєстрацію бізнесу - штраф та конфіскація

За здійснення госпдіяльності без держреєстрації застосовуються штрафи від 340 грн до 1700 грн з конфіскацією виготовленої продукції

За нереєстрацію бізнесу - штраф та конфіскація

У випадку провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб’єкта господарювання або без одержання ліцензії на провадження певного виду господарської діяльності, що підлягає ліцензуванню відповідно до закону, чи здійснення таких видів господарської діяльності з порушенням умов ліцензування, а так само без одержання дозволу, іншого документа дозвільного характеру, якщо його одержання передбачене законом (крім випадків застосування принципу мовчазної згоди), чинним законодавством передбачено штраф у розмірі від двадцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 грн до 1700 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення, чи без такої.

За такі ж дії, вчинені особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за таке ж порушення, або пов’язані з отриманням доходу у великих розмірах, передбачено штраф у розмірі від ста до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 грн до 8500 грн) з конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини і грошей, одержаних внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення.

Слід зазначити, що отримання доходу у великих розмірах має місце, коли його сума у тисячу і більше разів перевищує неоподатковуваний мінімум доходів громадян, тобто 17000 грн і більше.

За надання суб'єктом господарювання дозвільному органу або адміністратору недостовірної інформації щодо відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства передбачено штраф від сорока до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 680 грн до 1700 грн).

Нагадаємо, що відповідно до ст. 42 Господарського кодексу України підприємництво – це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку.

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»