• Посилання скопійовано

Пом’якшено відповідальність за помилки, допущені у формі №1ДФ

Податківці нагадують, що з 1 січня 2014 року змінено відповідальність податкового агента за помилки, допущені в звіті за формою № 1ДФ

Пом’якшено відповідальність за помилки, допущені у формі №1ДФ

Штрафні санкції не застосовуються у випадках, якщо недостовірні відомості або помилки у податковій звітності за формою № 1ДФ виникли у зв’язку з виконанням податковим агентом вимог пункту 169.4 Податкового кодексу України, а саме проведенням перерахунку сум нарахованих доходів, утриманого податку та обмеження податкової соціальної пільги.

При цьому податковий агент повинен самостійно внести зміни до поданої податкової звітності відповідно до норм статті 50 Податкового кодексу.

Нагадуємо, зміни не торкаються термінів сплати ПДФО. Тому, якщо суб'єктом господарювання податок нарахований правильно, але з яких-небудь причин своєчасно не сплачений, штрафних санкцій уникнути не вдасться.

Джерело: ДПІ у Оболонському районі м.Києва ДПС

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»