• Посилання скопійовано

30 мінімальних зарплат та решта трудових штрафів: період застосування

З’явився лист Держпраці з приводу видів штрафів за порушення трудового законодавства та порядку їх накладання. З’ясуємо деталі

30 мінімальних зарплат та решта трудових штрафів: період застосування

Держпраці у листі від 04.01.2017 р. № 57/4.1/4.1-ДП-17 зазначила, що штрафи за порушення трудового законодавства, встановлені ст. 265 КЗпП, є фінансовими санкціями і не належать до адміністративно-господарських санкцій, визначених гл. 27 ГКУ.

При цьому Держпраці нагадала, що фінансова відповідальність за порушення законодавства про працю встановлена з 01.01.2015 р. Через це висновок контролерів такий:

 

«Штрафні санкції можуть бути застосовані за правопорушення, вчинені після набуття чинності змін, внесених до ст. 265 КЗпП, або правопорушення, які були вчинені раніше, але є триваючими.»

 

Якщо спиратися на такий висновок, то штрафи будуть накладатися тільки на періоди після 01.01.2015 року. 

Про види штрафів, які діють у 2017 році, читайте тут>> 

Кого перевірить Держпраці у 2017 році: плани перевірок для усіх областей>> 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»