• Посилання скопійовано

Порядок нарахування пені у разі заниження податкового зобов’язання

Який порядок нарахування пені у разі виявлення контролюючим органом заниження сум податкових зобов’язань та яким чином платнику податків повідомляється про нарахування такої пені? Консультує ДФСУ

Порядок нарахування пені у разі заниження податкового зобов’язання

У підкатегорії 138.02 ресурсу "ЗІР" податківці нагадали, що  пеня нараховується за кожний календарний день прострочення сплати грошового зобов’язання, включаючи день погашення, з розрахунку 120% річних облікової ставки НБУ, діючої на кожний такий день.

Розміри облікових ставок можна подивитися в довіднику на порталі ДК>>>

При складанні актів перевірок в актах перевірок суми пені не нараховуються і не зазначаються. 

Порядок надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків затверджено наказом Мінфіну від 28.12.2015 р. № 1204. У разі несплати в установлений строк узгодженого грошового зобов’язання, визначеного у податковому повідомленні-рішенні, про нарахування пені зазначається у відповідних формах податкових повідомлень-рішень.

Після рознесення сум до інтегрованої картки платника автоматично проводиться розрахунок пені за правилами, визначеними главою 7 розд. ІІІ Порядку № 422.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»