• Посилання скопійовано

Комітет ВРУ рекомендує посилити відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти у першому читанні законопроект №7233. Цим документом передбачено суттєве підвищення розмірів штрафів за порушення вимог пожежної безпеки

Комітет ВРУ рекомендує  посилити відповідальність за порушення вимог пожежної безпеки

На черговому засіданні Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував Верховній Раді прийняти у першому читанні за основу проект Закону №7233 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки» .

Нагадаємо, що цей законопроект був зареєстрований в Раді ще в жовтні минулого року. Про це ми повідомляли тут>>

Цим документом пропонується внести зміни до статті 175 КУпАП, підвищивши розміри штрафів за порушення вимог пожежної безпеки, а також використання пожежної техніки та засобів пожежогасіння не за призначенням:

  • для громадян - від  150 до 250 н.м.д.г. (зараз це 0,5-7 н.м.д.г.);
  • для посадових осіб -  від 250 до 500 н.м.д.г. (зараз 2-10 н.м.д.г.).

Також пропонується доповнити статтю новими складами адміністративних правопорушень, зокрема, порушення вимог улаштування та утримання систем пожежної автоматики, в тому числі автоматичних засобів виявлення та гасіння пожеж, вчинення тих самих дій особою, яку протягом року було піддано адміністративному стягненню за порушення, а також несанкціоноване перекриття проїздів, під’їздів до будівель, споруд, пожежних водоймищ для пожежної техніки.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»