• Посилання скопійовано

Мінприроди пропонує суттєво підвищити штрафи за шкоду навколишньому середовищу

У Міністерстві екології та природних ресурсів триває робота над десятьма законопроектами, які стосуються сфери відходів.

Мінприроди пропонує суттєво підвищити штрафи за шкоду навколишньому середовищу

Про це на радіо «Свобода» повідомив Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Один з них – проект базового закону про відходи, ще 9 проектів законів створюють умови поведінки з відходами в різних секторах. Також у Міністерстві хочуть, аби була переглянута політика щодо штрафів.

«Коли вивчаємо досвід країн Європейського Союзу, то ми бачимо, що штрафи одразу піднімалися, коли запроваджувалися такі норми і контроль за виконанням. Ми теж ідемо цим шляхом. Вже сьогодні Міністерство екології та природних ресурсів запропонувало українському Парламенту суттєве підвищення всіх штрафів в адміністративному кодексі, які стосуються шкоди навколишньому середовищу. Цей законопроект є спільною роботою Мінприроди з народними депутатами. Він вже пройшов схвалення на засіданні профільного комітету. Не просто було, це була гаряча дискусія і вживалися аргументи такі, що українське суспільство бідне, а тому піднімати штрафи не на часі. Думаю, що це – хибна думка», – наголошує Остап Семерак.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року Уряд розглянув та схвалив Національну стратегію управління відходами, яка запроваджує в Україні європейські принципи поводження із усіма видами відходів: твердими побутовими, промисловими, будівельними, небезпечними, відходами сільського господарства тощо.

Нова Стратегія передбачає запровадження принципів циклічної економіки та розширеної відповідальності виробника, які мають заохотити бізнес до мінімізації утворення відходів та зацікавленості в їх переробці. Також документом передбачено впровадження п’ятиступеневої ієрархії поводження з відходами, яка працює в Європейському Союзі.

Джерело: Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»