• Посилання скопійовано

Не встановили витратомір-лічильник на акцизному складі: які наслідки?

За невстановлення витратоміра-лічильника на розпорядника акцизного складу чекає фінштраф у розмірі 20 000 грн

Не встановили витратомір-лічильник на акцизному складі: які наслідки?

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що за порушення правил обліку, виробництва та обігу пального або спирту етилового на акцизних складах ПКУ передбачені штрафні санкції.

Так, зокрема, необладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі рівнеміра-лічильника на введеному в експлуатацію резервуарі, розташованому на акцизному складі, та/або витратоміра-лічильника на місці відпуску пального наливом з акцизного складу, розташованого на акцизному складі, а також необладнання та/або відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників обсягу виробленого спирту етилового витратоміра-лічильника спирту етилового на місці отримання та відпуску спирту етилового, розташованого на акцизному складі, – тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 20 000 гривень за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу або за кожне місце отримання та відпуску спирту етилового, та/або незареєстрований витратомір-лічильник/витратомір-лічильник спирту етилового (абз. 1 п. 128-1.1 ПКУ).

Повторне протягом року вчинення на тому самому акцизному складі будь-якого з порушень, передбачених абз. 1 п. 128-1.1 ПКУ, – тягне за собою накладення штрафу в розмірі 50 000 гривень за кожний необладнаний резервуар та/або незареєстрований рівнемір-лічильник, а також за кожне необладнане місце відпуску пального наливом з акцизного складу або за кожне місце отримання та відпуску спирту етилового, та/або незареєстрований витратомір-лічильник/витратомір-лічильник спирту етилового.

Норми визначені п. 128-1.1 ПКУ.

 

Від редакції: нагадаємо про строки встановлення витратомірів-лічильників. Акцизні склади, витратоміри-лічильники, рівнеміри та резервуари потрібно зареєструвати в ДФС в такі терміни:

  • акцизний склад, де розташовано резервуари, загальна місткість яких перевищує 20 000 куб. метрів – не пізніше 1 липня 2019 року.
  • акцизний склад, де розташовано резервуари, загальна місткість яких перевищує 1000 куб. метрів, але не перевищує 20 000 куб. метрів – не пізніше 1 жовтня 2019 року.
  • акцизний склад, де розташовано резервуари, загальна місткість яких не перевищує 1000 куб. метрів – не пізніше 1 січня 2020 року.

Витратоміри-лічильники та резервуари повинні відповідати вимогам законодавства та мати позитивний результат повірки або оцінку відповідності.

***

Читайте також: Мінфін затвердив структуру Єдиного держреєстру витратомірів-лічильників і рівнемірів-лічильників

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»