• Посилання скопійовано

Підприємствам надано можливість отримати компенсацію за збитки внаслідок війни

Підприємствам, які постраждали внаслідок російської агресії, слід звернутися до Генерального прокурора України з проханням ініціювати кримінальне провадження за фактом російської агресії проти підприємства

Підприємствам надано  можливість отримати компенсацію за збитки внаслідок війни

Наразі Офіс Генерального прокурора України ініціює перед органами досудового розслідування  порушення кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів з боку Російської Федерації, з наступним залученням вітчизняних судів, а також міжнародних інституцій, зокрема, Міжнародного кримінального суду, Міжнародного суду ООН, Європейського суду з прав людини. Повідомляє ФРУ.

Кінцевим результатом розслідуванням цих проваджень має стати притягнення РФ до відповідальності у судовому порядку, у тому числі у вигляді компенсації за причинені збитки.  На наше глибоке переконання, ці кримінальні провадження мають стосуватися не тільки злочинів проти людяності, а й проти власності українських підприємств. Адже внаслідок воєнних дій зруйновано не тільки їхню промислову базу, а й втрачено людські життя, не  говорячи вже про ліквідацію робочих місць, порушенe інфраструктуру, збитки для бюджетів тощо.

Федерація роботодавців України з самого початку російської агресії тісно співпрацює з Офісом Генерального прокурора України з питань захисту українського бізнесу, постраждалого під час війни. Наша позиція знайшла  повне порозуміння! Як щойно повідомили ФРУ в Офісі Генпрокурора, роботодавцям, чиї підприємства постраждали внаслідок російської агресії, необхідно звернутися за адресою: warcrimes.gov.ua зі зверненням до Генерального прокурора  Венедиктової Ірини Валентинівні з проханням ініціювати кримінальне провадження по факту російської агресії проти підприємства.

У зверненні слід обов’язково вказати:

  • масштаби руйнування промислової бази;
  • кількість втрачених робочих місць;
  • суму втрачених інвестицій у виробництво та сплачених податків і зборів у бюджети за звітний період.

Прохання також дублювати ці звернення на fru@fru.org.ua та vachaev1959@gmail.com

Джерело: Федерація роботодавців України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»