• Посилання скопійовано

НБУ розробив умови страхування відповідальності аудиторів

Проєктом постанови НБУ визначено істотні умови договорів страхування відповідальності аудитора та вимогу щодо безперервності страхування його відповідальності

НБУ розробив умови страхування відповідальності аудиторів

Національний банк пропонує до громадського обговорення проєкт Положення про порядок та умови укладення договору страхування відповідальності суб’єкта аудиторської діяльності перед третіми особами (далі – проєкт).

Проєкт розроблено з метою реалізації нових положень Закону України «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» та вимог нового Закону України «Про страхування». Зазначені законодавчі нововведення набувають чинності з 1 січня 2024 року та зобов’язують суб’єктів аудиторської діяльності, які проводять обов’язковий аудит фінансової звітності, мати договір страхування відповідальності перед третіми особами.

Проєктом, зокрема, встановлено:

  • істотні умови договорів страхування відповідальності аудитора;
  • вимогу щодо безперервності страхування відповідальності суб’єкта аудиторської діяльності протягом всього періоду надання ним послуг обов’язкового аудиту фінансової звітності.

Ознайомитися з матеріалами для обговорення можна за посиланнями: 

Зауваження та пропозиції до проєкту приймаються до 30 жовтня 2023 року на електронну адресу: NBFI.regulations@bank.gov.ua  або на поштову адресу: вул.  Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»