• Посилання скопійовано

З 26 липня діє форма постанови про накладення фінсанкцій за порушення законодавства щодо вживання тютюну

МОЗ затвердило форму постанови про накладення фінансової санкції на суб'єкта господарювання за порушення законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення. Форма діє з 26 липня

З 26 липня діє форма постанови про накладення фінсанкцій за порушення законодавства щодо вживання тютюну

МОЗ наказом від 14.05.2024 №831 (зареєстровано в Міністерстві юстиції 04 липня 2024 р. за №1014/42359) затвердило форму Постанови про накладення фінансової санкції на суб'єкта господарювання за порушення законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення.

Нагадаємо, що частиною сьомою статті 20 Закону №2899 визначено, що за порушення норм цього Закону центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, застосовує фінансові санкції до суб'єктів господарювання. Які саме - читайте тут.

Відповідно до частини шостої статті 20 Закону особа, яка має право накладати фінансові санкції, розглядає акт, в якому зафіксовані порушення, письмові пояснення керівника відповідного суб'єкта господарювання та документи, що стосуються справи.

Рішення про накладення фінансових санкцій оформляється постановою, що надсилається суб'єкту господарювання, на якого накладено фінансові санкції, та банківській установі, в якій відкрито поточний рахунок цієї юридичної особи. Власне її форму тепер й затвердило МОЗ.

Згідно з текстом Постанови, у 30-денний строк з дня, наступного за днем отримання цієї постанови суб'єктом господарювання, а в разі оскарження суб'єктом господарювання цієї постанови в адміністративному або судовому порядку - з дня набрання чинності відповідним рішенням суб'єкт господарювання зобов'язаний сплатити в установленому порядку фінансову санкцію до Державного бюджету України.

Суб'єкту господарювання протягом 3 робочих днів після сплати фінансової санкції необхідно письмово повідомити орган, який наклав фінансову санкцію, зазначивши номер та дату платіжного доручення, за яким сплачено фінансову санкцію.

У разі невиконання у добровільному порядку суб’єктами господарювання рішень (постанов) примусове виконання таких рішень (постанов) здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері організації примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), у порядку, встановленому Законом «Про виконавче провадження».

Ця постанова набирає чинності з дня доведення її до відома суб'єкта господарювання, а в разі оскарження суб'єктом господарювання цієї постанови в адміністративному або судовому порядку - з дня набрання чинності відповідним рішенням. Вона є обов'язковою до виконання з дня набрання нею чинності та може бути пред'явлена до виконання протягом 3 місяців з дня її накладення.

Постанову може бути оскаржено до Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (вул. Бориса Грінченка, 1, м. Київ, 01001) протягом 30 календарних днів з дня доведення її до відома суб'єкта господарювання та/або до адміністративного суду.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. 26 липня його було опубліковано в "Офіційному віснику". Тож форма діє з 26 числа.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»