• Посилання скопійовано

«Дія» запустить «Статичний QR» для бізнесу

Електронний сервіс держпослуг «Дія» планує запустити послугу «Статичний QR», щоб СГ могли створити QR-код, за допомогою якого клієнти зможуть передавати онлайн цифрову копію документа для підтвердження особи

«Дія» запустить «Статичний QR» для бізнесу

Українська правда, за інформацією у Telegram віце-прем'єр-міністра – міністра цифрової трансформації України Михайло Федоров, розповідає, що електронний сервіс держпослуг «Дія» планує запустити послугу «Статичний QR», щоб підприємці могли створити QR-код, за допомогою якого клієнти зможуть передавати онлайн цифрову копію документа для підтвердження особи.

Федоров повідомив, що на вихідних заселявся в готель і на прохання надати документи показав «Дію» – і «в черговий раз менеджер сфотографував екран телефону».

Міністр вважає, що потім менеджер роздрукував фото і долучив до чеку, а це «непрактично, неорганічно і неестетично».

«На Diia Summit скоро ми презентуємо послугу "Статичний QR".

Будь-який підприємець зможе створити QR, розмістити його на зручному місці.

Клієнт, навівши на нього, отримає повідомлення з проханням підтвердити передачу цифрової копії документа. Підтвердивши політику конфіденційності в один клік, адміністратор отримає на пошту цифрову копію документа. Не потрібно нічого ксерокопіювати, фотографувати, переписувати (і таке я бачив).

Це буде новий етап розвитку цифрових документів у країні, яка стане першою в світі, де електронний паспорт буде прирівняний до звичайного».

Цьому передувало: У січні Михайло Федоров анонсував на квітень «Diia Summit», на якому презентують низку нових цифрових продуктів у сервісі «Дія»: електронний підпис (Дія ID), кабінет платника податків, автоматична реєстрацію бізнесу, зміна місця реєстрації онлайн, електронний лікарняний тощо. 

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Українська правда

Рубрика: Облік та звітність/Автоматизація

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Автоматизація»