• Посилання скопійовано

Мінфін анонсував спеціальний сайт з МСФЗ

Мінфін анонсував спеціальний сайт з МСФЗ: www.msfz.minfin.gov.ua.

Крім того, держоргани та деякі професійні громадські організації підписали Меморандум про співпрацю у сфері впровадження МСФЗ.

На «круглому столі» представники держорганів, серед іншого, заявили, що ті ПАО, які не перейшли на МСФЗ до 01.01.2012 р., повинні будуть у 2012 році подавати поквартально звіти, «складені за МСФЗ», але тільки у складі балансу і звіту про фінрезультати, і без порівняльної інформації.

Звісно, такі звіти з погляду самих МСФЗ не можуть розцінюватися як звіти, що відповідають МСФЗ.

Адже при складанні таких звітів, як мінімум, не виконуються вимоги МСБО 34 і МСФЗ 1.

До того ж Держстатистика наполягає на поданні т.з. «МСФЗ-звітів» у формах Мінфіну, які теж не узгоджуються з вимогами МСФЗ.

Таким чином, в Україні під «звітністю за МСФЗ» розуміється не зовсім те (а точніше, — зовсім не те), що є звітністю за МСФЗ.

Рубрика: Облік та звітність/Міжнародні стандарти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Міжнародні стандарти»