• Посилання скопійовано

Увага! Мінфін оновить додаток 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Оприлюднено проєкт наказу Мінфіну, яким викладено у новій редакції додаток 4ДФ єдиної звітності. Зміни стосуються лише введення окремого розділу ІІІ щодо бюджетних грантів. Проте у разі затвердження наказу всі роботодавці та податкові агенти отримають оновлену форму єдиної звітності

Увага! Мінфін оновить додаток 4ДФ єдиної звітності з ПДФО, ВЗ та ЄСВ

Сьогодні, 7 квітня, Мінфін оприлюднив проєкт свого наказу «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 13 січня 2015 року №4» (завантажити). Ним пропонується:

  • викласти у новій редакцій додаток 4ДФ до форми Податкового  розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (завантажити);
  • внести зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (завантажити).

 

Чому вносяться зміни?

Як зазначено у пояснювальній записці, проєкт наказу розроблено спільно з ДПСУ на виконання вимог Закону №962. Нагадаємо, що ним було доповнено перелік доходів, які не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника ПДФО:

  • доходом у вигляді бюджетного гранту* під час його нарахування (виплати, надання) на користь платника податків. Зазначений дохід також не включається до доходу ФОП та особи, яка провадить незалежну професійну діяльність;
  • сплачена закладом культури вартість товарів та послуг, а саме проїзду, проживання, харчування, охорони, страхування, медичного обслуговування, тренування, що пов’язані з участю такого платника податку у створенні та показі (проведенні) культурних, у тому числі гастрольних, заходів, якщо це передбачено умовами договору з такими платниками податку. Такі доходи не вважаються додатковим благом такого платника податку.

*Бюджетний грант – це цільова допомога у вигляді коштів або майна, що надаються на безоплатній і безповоротній основі за рахунок коштів державного та/або місцевих бюджетів, міжнародної технічної допомоги для реалізації проекту або програми у сферах культури, туризму та у секторі креативних індустрій, спорту та інших гуманітарних сферах у порядку, встановленому законом. Перелік надавачів бюджетних грантів визначає КМУ.

Тож цим проєктом пропонується забезпечити відображення інформації у Податковому розрахунку за формою №4ДФ про нараховані (виплачені) у звітному податковому періоді доходи у вигляді бюджетних грантів та інформації про факт використання бюджетного гранту за цільовим призначенням.

 

УВАГА! Хоча зміни стосуються лише введення окремого розділу ІІІ у додатку 4ДФ щодо бюджетних грантів, але всі роботодавці та податкові агенти отримують у разі затвердження цього проєкту наказу оновлену форму єдиної звітності

 

Коли звітувати за новою формою?

Очікується, що цей наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Проте у проєкті наказу додатково прописано, що податковий розрахунок за новою формою перший раз будемо подавати за ІІ квартал 2021 року.

Наразі зауваження та пропозиції до змісту проєкту наказу можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, Е-mail: infomf@minfin.gov.ua.
  • Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11, адреса web-сайту Служби: www.dkrp.gov.ua,
  • E-mail загальний: inform@dkrp.gov.ua
  • E-mail прес-служби: pres@dkrp.gov.ua

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»