• Посилання скопійовано

Зробили помилку у коді 032 додатка 4ДФ щодо відокремленого підрозділу: чи буде штраф?

Якщо податковий агент у рядку 032 додатка 4ДФ з даними про відокремлений підрозділ зазначив найменування юридичної особи і код за Кодифікатором за місцезнаходженням юридичної особи, то посадові особи притягуються до адміністративної відповідальності. Фінансового штрафу під час карантину не буде

Зробили помилку у коді 032 додатка 4ДФ щодо відокремленого підрозділу: чи буде штраф?

Податківці у підкатегорії 103.26 «ЗІР» зазначили, що за нормами пп. 168.4.3 ПКУ, ПДФО, нарахований відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховують до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу. Коли відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) ПДФО, тоді за такий відокремлений підрозділ усі обов'язки податкового агента виконує юридична особа. ПДФО, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховують до місцевого бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Якщо відокремлений підрозділ юрособи не уповноважений нараховувати, утримувати і сплачувати (перераховувати) ПДФО до бюджету та який не має окремого балансу і самостійно не веде розрахунки із застрахованими особами, тоді податковий розрахунок за такий підрозділ подає юридична особа за основним місцем обліку.

В рядку 032 додатка 4ДФ до податкового розрахунку зазначають дані про відокремлений підрозділ юридичної особи (повне найменування відокремленого підрозділу та код за Кодифікатором за місцезнаходженням підрозділу, стосовно якого юридичною особою подає податковий розрахунок).

За подання не в повному обсязі, або з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку, застосовують штрафні (фінансові) санкції відповідно до п. 119.1 ПКУ.

Водночас, з огляду на п. 52-1 підрозділу 10 розділу ХХ ПКУ, в період карантину штрафи за податкові правопорушення не застосовують.

Однак не скасована адміністративна відповідальність. Тому, якщо податковий агент у рядку 032 додатка 4ДФ з даними про відокремлений підрозділ зазначив найменування юридичної особи і код за Кодифікатором за місцезнаходженням юридичної особи, то посадові особи притягують до адміністративної відповідальності згідно з ст. 163-4 КУпАП.

***

Читайте також: Нове про заповнення рядків 032 та 033 додатка 4ДФ від ДПС

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»