• Посилання скопійовано

Особливості нарахування та сплати єдиного податку, – нагадування від ДФС

В які строки мають сплачувати фізособи-«єдинники» І та ІІ груп? Коли сплачувати єдиний податок платникам ІІІ групи?

Особливості нарахування та сплати єдиного податку, – нагадування від ДФС

ДФС у Дніпропетровській області розповідає, що п. 295.1 ПКУ визначено, що платники єдиного податку ІІ групи сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внеску не пізніше 20-го числа (включно) поточного місяця. При цьому, положеннями ПКУ не передбачено перенесення термінів сплати на інший день, якщо граничний строк сплати припадає на вихідний або святковий день. Платники єдиного податку ІІ групи можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внеском за весь звітний період (рік), але не більш як до кінця поточного звітного року. Нарахування авансових внесків для платників єдиного податку ІІ групи здійснюється контролюючими органами на підставі заяви такого платника єдиного податку щодо розміру обраної ставки єдиного податку, заяви щодо періоду щорічної відпустки та/або заяви щодо терміну тимчасової втрати працездатності (п. 295.2 ПКУ).

Сплата єдиного податку платниками ІІ групи здійснюється за місцем податкової адреси (п. 295.4 ПКУ). Платники єдиного податку ІІ групи, які не використовують працю найманих осіб, звільняються від сплати єдиного податку протягом одного календарного місяця на рік на час відпустки, а також за період хвороби, підтвердженої копією листка (листків) непрацездатності, якщо вона триває 30 і більше календарних днів (п. 295.5 ПКУ). Відповідно до пп. 298.3.2 ПКУ інформація про період щорічної відпустки і терміни тимчасової втрати працездатності з обов’язковим доданням копії листка непрацездатності подається за заявою у довільній формі. Єдиний податок, нарахований за перевищення обсягу доходу, сплачується протягом 10-ти календарних днів після граничного строку подання податкової декларації за податковий (звітний) квартал (п. 295.7 ПКУ). У разі припинення платником єдиного податку провадження господарської діяльності податкові зобов’язання із сплати єдиного податку нараховуються такому платнику до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому анульовано реєстрацію за рішенням контролюючого органу на підставі отриманого від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації припинення підприємницької діяльності.

У разі анулювання реєстрації платника єдиного податку за рішенням контролюючого органу податкові зобов’язання із сплати єдиного податку нараховуються такому платнику до останнього дня (включно) календарного місяця, в якому проведено анулювання реєстрації (п. 295.8 ПКУ).

Джерело: ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»