• Посилання скопійовано

За яких умов ДПС анулює реєстрацію «єдинника» ІV групи?

Податківці навели підстави для анулювання реєстрації платника ЄП ІV групи за рішенням ДПС

За яких умов ДПС анулює реєстрацію «єдинника» ІV групи?

ДПС у Київській області інформує, що реєстрація платника єдиного податку є безстроковою та може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі:

  • подання платником податку заяви щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, – в останній день календарного кварталу, в якому подано таку заяву (пп. 1 пп. 299.10 ПКУ);
  • припинення юридичної особи (крім перетворення) відповідно до закону – в день отримання відповідним контролюючим органом від державного реєстратора повідомлення про проведення державної реєстрації такого припинення (пп. 2 п. 299.10 ПКУ);
  • якщо у податковому (звітному) році частка сільськогосподарського товаровиробництва юридичної особи платника єдиного податку четвертої групи становить менш як 75 % (пп. 4 п. 299.10 ПКУ);
  • якщо платником єдиного податку ІV-ї  групи не подано податкову звітність, передбачену пп. 295.9.1 ПКУ (пп. 5 п. 299.10 ПКУ).

У разі виявлення під час проведення виїзних документальних перевірок платника єдиного податку ІV-ї групи невідповідності вимогам пп. 4 п. 291.4 та п. 291.5 - 1 ПКУ у податковому (звітному) році або у попередніх періодах, такому платнику за такі періоди нараховуються податки та збори, від сплати яких він звільнявся як платник єдиного податку ІV-ї групи, та штрафні (фінансові) санкції (штрафи), передбачені гл.11 розд. II ПКУ.

Такий платник податку зобов’язаний перейти на сплату податків за загальною системою оподаткування, починаючи з наступного місяця після місяця, у якому встановлено таке порушення (абз.2 п. 299.11 ПКУ).

***

Читайте також: Не пропустіть! 19 лютого - граничний строк сплати податків за ІV квартал 2019 року 

 

Джерело: ДПС у Київській області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»