• Посилання скопійовано

Київ та 5 областей не готові до нового етапу послаблень карантину

МОЗ оцінив готовність областей до ослаблення карантину. Київ та Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська і Чернівецька області не готові

Київ та 5 областей не готові до нового етапу послаблень карантину

РБК-Україна повідомляє, що в Україні з 1 червня починається третій етап ослаблення карантину. За даними Міністерства охорони здоров'я, зараз до послаблення не готові Київ, а також Волинська, Донецька, Львівська, Рівненська і Чернівецька області.

Про це повідомили в МОЗ.

Так, згідно з даними на ранок 1 червня в Києві, Волинській, Львівській, Рівненській та Чернівецькій областях зафіксовано понад 12 хворих на 100 тисяч населення. Донецька область не відповідає критеріям за кількістю проведених тестів - 8,93 при не менш 12 необхідних.

У цілому для ослаблення області повинні відповідати трьом критеріям:

  • кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 тисяч населення не перевищує 12;
  • завантаженість ліжок у лікарнях менше 50%;
  • охоплення тестуванням більше 12 на 100 тисяч населення.

Рішення про готовність регіону до нового етапу ослаблення приймає обласна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Зазначимо, з 1 червня в Україні відкривають фітнес і спортивні зали, навчальні заклади вищої освіти, а також поновлюються міжобласні пасажирські транспортні перевезення.

Також РБК-Україна писало, що в Україні зафіксований спад нових випадків коронавіруса - за добу захворіли 340 осіб, загальна кількість хворих перевищила 24 тисячі.

***

Читайте також:

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»