• Посилання скопійовано

З 9 квітня – ще дві області в «червоній» зоні

З 9 квітня на території Запорізької та Хмельницької областей діятиме червоний рівень епідемічної небезпеки

З 9 квітня – ще дві області в «червоній» зоні

Урядовий портал повідомляє, що на території Запорізької та Хмельницької областей з 00 годин 00 хвилин 9 квітня встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 7 квітня.

Як зазначив заступник Міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, в зазначених регіонах відмічається погіршення ситуації.

У Хмельницькій області перевищений встановлений постановою Уряду показник госпіталізації хворих на COVID-19. Він становить 131 особа на 100 тисяч. Також перевищено показник завантаженості ліжок.

У Запорізькій області впродовж трьох днів спостерігається перевищення рівня госпіталізації та коефіцієнт виявлення випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

«Таким чином є всі підстави для встановлення у цих двох областях червоного рівня епідемічної небезпеки», - підсумував головний санітарний лікар і додав, що Мінінфраструктури та МОЗ повинні будуть врегулювати питання спеціальних рейсів, які будуть курсувати як з Хмельницької, так і з Запорізької області.

Таким чином, за результатами заслуханих доповідей та з урахуванням обговорення Комісією ТЕБ та НС вирішено встановити з 00 години 00 хвилин 9 квітня  2021 р. червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Запорізької та Хмельницької областей.

В регіонах застосовуватимуться обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для даного рівня епідемічної небезпеки.

Комісія також прийняла рішення продовжити моніторинг за ситуацією в Черкаській та Рівненській областях.

Разом з тим головам ОДА та іншим органам державної влади доручено посилити контроль за дотриманням протиепідемічних заходів.

 

Від редакції: Зауважимо, що станом на 8 квітня, у «червоній» зоні карантину знаходяться Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»