• Посилання скопійовано

Дію карантину через COVID-19 продовжено до 31 травня включно

Термін дії карантину та обмежувальних протиепідемічних заходів в Україні для запобігання розповсюдженню COVID-19 продовжено з 31 березня до 31 травня включно

Дію карантину через COVID-19 продовжено до 31 травня включно

«Інтерфакс-Україна» розповідає, що термін дії карантину та обмежувальних протиепідемічних заходів в Україні для запобігання розповсюдженню COVID-19 продовжено з 31 березня до 31 травня цього року.

Відповідну постанову №229 уряд України ухвалив за день до початку російського вторгнення, 23 лютого, та розмістив на своєму сайті у четвер.

Згідно з нею, термін розробки порядку ведення реєстру COVID-сертифікатів у центральній базі даних електронної системи здоров'я продовжено з 28 лютого до 1 квітня.

Крім того, Україна скасувала запроваджену з 3 грудня минулого року заборону на в'їзд до країни з ПАР, Ботсвани, Зімбабве, Намібії, Лесото, Есватіні, Мозамбіку та Малаві.

 

Від редакції: 

Які наслідки для бізнесу через продовження карантину до 31 травня?

Через продовження адаптивного карантину до 31 травня (включно):

Податкові і ЄСВ штрафи та пеня не нараховуватимуться. Але є винятки. Про них ми говорили тут.

За несвоєчасну реєстрацію ПН, РК, АН, строк реєстрації яких припадає на період дії карантину (до 31 травня) ДПС має не штрафувати;

Діє мораторій на окремі податкові перевірки (зокрема, і щодо ЄСВ). Про скасування мораторію з 9 лютого на деякі види ми писали тут. При цьому ДПС планує ще більш проводити перевірок;

Розгляд звернень до податківців (скарги, запити, зокрема, на ІПК) теж відкладається;

Допомога по частковому безробіттю буде виплачуватись.

Роботодавці можуть подовжити простій; оплачувані та неоплачувані відпустки працівникам (але лише за їх бажанням); виконання працівниками роботи дистанційно.

Про це все ми розповідали докладно в своїй аналітиці щодо наслідків подовження карантину тут.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»