• Посилання скопійовано

Розроблено план заходів щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури

Мінінфраструктури створило Державне підприємство "Центр систем безпеки та інформатизації", метою якого є забезпечення кібербезпеки та захисту критичної інфраструктури

Розроблено план заходів щодо захисту об’єктів критичної інфраструктури

Про це заявив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк під час участі у Міжнародному круглому столі "Роль та місце спеціальних служб у захисті об’єктів критичної інфраструктури", організованому ОБСЄ та Службою безпеки України.

У заході взяв участь Голова представництва ЄС в Україні пан Хьюг Мінгареллі, а також представники РНБО,  Міністерства економічного розвитку і торгівлі, Міністерства фінансів, Національного інституту стратегічних досліджень.

Юрій Лавренюк зазначив, що практично всі інфраструктурні об’єкти, які знаходяться у власності і використанні підвідомчих Міністерству  підприємств, служб та відомств, можна віднести до об’єктів критичної інфраструктури, і саме Міністерство  відповідає за стале та безперебійне функціонування цих підприємств.

«Наша держава знаходиться у стані війни і стандартні підходи до захисту критичної інфраструктури не підходять. За ініціативи Міністра інфраструктури Володимира Омеляна в рамках реформи державної служби, в Міністерстві створено генеральний директорат цифрової інфраструктури. Окрім того, створено нове Державне підприємство «Центр систем безпеки та інформатизації», яке буде займатись кібербезпекою та іншими напрямами захисту критичної інфраструктури», - підкреслив Юрій Лавренюк.

Створене підприємство буде здійснювати координацію та реалізацію політики, яку формує Міністерство у сфері захисту критичної інфраструктури (пожежно-техногенна безпека, фізохорона і оборона об’єктів критичної інфраструктури та кіберзахист).

Крім того, Міністерство інфраструктури планує створення сучасного  потужного галузевого центру кібербезпеки та захисту інформації та оперативного реагування на кіберінциденти (CSIRT-Computer Security Incident Response Team). Галузевий центр буде працювати на базі новоствореного державного підприємства.

***

Читайте також:

Закон про кібербезпеку: кого та як захищатимуть з травня 2018 року?

Президент затвердив основні засади забезпечення кібербезпеки України

Скажи "ні" кібератакам: що дасть Україні новий закон про кібербезпеку?

Президент підписав рішення щодо посилення заходів із кібербезпеки

Джерело: Міністерство інфраструктури

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»