• Посилання скопійовано

Раді пропонують забезпечити українців доступним житлом

Очікується, що в короткостроковій перспективі буде надано приблизно 8 тис. іпотечних кредитів для придбання житла та придбано 12 тис. квартир для передачі їх у фінансовий лізинг

Раді пропонують забезпечити українців доступним житлом

Сайт «Слуга народу» розповідає, що в Україні з’явиться єдина потужна інституція, що матиме необхідний ресурс, щоби продовжити програми забезпечення житлом українців, які ініціював Президент.

Відповідний законопроєкт №5308 подав голова Комітету з питань бюджету Юрій Арістов.

Так, передбачається, що Державна іпотечна установа (ДІУ) приєднається до ПрАТ «Українська фінансова житлова компанія» («Укрфінжитло»).

Як відомо, ДІУ діє на ринку іпотечного кредитування України з 2004 року. У 2020 році на виконання завдання Президента України щодо реалізації програми «Доступна іпотека» було створено ПрАТ «Українська фінансова житлова компанія» («Укрфінжитло»), яка фактично виступатиме посередником між банком і громадянином, щоб громадяни могли брати довгострокові іпотечні кредити під фіксовану ставку – 7% річних. Компанія рефінансуватиме банки, що видають іпотечні кредити на визначених державою умовах. Ще один продукт від «Укрфінжитла» – лізинг нерухомості (оренда з правом викупу) під 5% річних, без першого внеску.

Після ухвалення законопроєкту, тобто після приєднання ДІУ, з’являться нові фінансово-кредитні механізми забезпечення громадян України доступним житлом.

Так, очікується, що в короткостроковій перспективі буде надано близько 8 тис. іпотечних кредитів для придбання житла та придбано 12 тис. квартир для передачі їх у фінансовий лізинг.

Як відомо, на сьогодні на житловому обліку перебувають понад 650 тисяч сімей, на підтримку держави очікують також 1,5 млн переселенців з Криму та Донбасу.

Власне житло для багатьох українців стане реальністю, а не мрією.

Нагадаємо, що з ініціативи Президента вже запущена програма іпотечного кредитування під 7%. Необхідно розвивати механізми забезпечення українців житлом, щоб люди з порівняно невисоким рівнем доходу: медики, військовослужбовці, вчителі, переселенці мали власну оселю.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Слуга народу

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»