• Посилання скопійовано

Експертну грошову оцінку земель можуть скасувати

На сайті ВРУ зареєстровано законопроєкт №5317 про внесення змін до деяких законів України щодо питань оціночної діяльності

Експертну грошову оцінку земель можуть скасувати

Група депутатів ВРУ  зареєструвала законопроект №5317 про внесення змін до деяких законів України щодо питань оціночної діяльності.

За пояснювальною запискою до законопроекту №5317  передбачається зміни до Земельного кодексу України, Закону України «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні», Закону України «Про оцінку земель» та Закону України «Про відчуження земельних ділянок, інших об’єктів нерухомого майна, що на них розміщені, які перебувають у приватній власності, для суспільних потреб чи з мотивів суспільної необхідності».

Метою запропонованих змін є ліквідація практики «фракційної» оцінки нерухомого майна в Україні. Така оцінка визначає вартість нерухомого майна як суму вартості землі та земельних поліпшень. Зокрема, вищенаведеним законопроектом передбачено  вилучити із законодавства про оцінку експертну грошову оцінку землі. Зауважимо, що її на сьогодні застосовують при здійсненні цивільно-правових угод щодо земельних ділянок.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»