• Посилання скопійовано

Увага! З 10 жовтня починають діяти нові рахунки в СЕА ПДВ й СЕА РП та СЕ

З 10.10.2019 будуть змінені відповідно до вимог стандарту IBAN діючі рахунки в СЕА ПДВ, СЕА РП та СЕ, а також для сплати авансових платежів на митниці. Інформацію про них слід отримувати в ДПС

Увага! З 10 жовтня починають діяти нові рахунки в СЕА ПДВ й СЕА РП та СЕ

Державна казначейська служба України повідомляє, що на виконання постанови Правління НБУ від 28.12.2018 р. №162 «Про запровадження міжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні» Казначейством спільно з Державною фіскальною службою України (далі – ДФСУ) прийнято рішення про зміну з 10.10.2019 відповідно до вимог стандарту IBAN діючих рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ, в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також депозитного рахунку ДФСУ для сплати авансових платежів (передоплати), що вносяться підприємствами до/або під час митного оформлення.

Казначейством 10.10.2019 реквізити змінених рахунків будуть доведені ДФСУ.

Враховуючи те, що депозитний рахунок для сплати авансових платежів (передоплати), що вносяться підприємствами до/або під час митного оформлення відкрито на імʼя ДФСУ та те, що відповідно до Порядку електронного адміністрування податку на додану вартість, затвердженого постановою КМУ від 16.10.2014 р. №569 та Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого постановою КМУ від 24.04.2019 р. №408, реквізити рахунків в системі електронного адміністрування ПДВ і в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також розʼяснення щодо роботи з ними  платникам надає ДФСУ, для отримання реквізитів зазначених рахунків після 10.10.2019 слід звернутися до відповідних органів ДФСУ.

Звертаємо увагу, що 31.10.2019 спливає граничний термін використання діючих рахунків, відкритих в системі електронного адміністрування ПДВ, в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, а також депозитного рахунку ДФСУ.

Враховуючи зазначене, з метою своєчасної та належної сплати ПДВ і акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового і авансових платежів (передоплати), що вносяться підприємствами до/або під час митного оформлення, наголошуємо на необхідності починаючи з 01.11.2019 здійснювати їх сплату на рахунки, відкриті в Казначействі (код банку 899998) за стандартом IBAN.

***

Читайте також:  УВАГА! Нові рахунки для сплати податків та зборів – тепер за всіма областями! (оновлено)

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Оподаткування/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»