• Посилання скопійовано

Підприємці вимагають до виборів скасувати соцвнесок і податкові перевірки

Дрібний і середній бізнес готує акції протесту з вимогою прийняти до виборів низку законів, які мають полегшити життя підприємцям.

Підприємці вважають, що до виборів у них є останній шанс добитися прийняття законів про скасування єдиного соцвнеску і спонтанних податкових перевірок. Про це повідомив керівник Всеукраїнського комітету «Наступ» Р. Секела. За його словами, 15 травня представники співтовариства зберуться на форум, результатом якого стане звернення до влади з вимогою прийняти важливі для дрібного бізнесу закони.

«Сьогодні до виборів є останній шанс прийняття тих підприємницьких законів, які напрацювало і прийняло підприємницьке співтовариство. Після виборів ми розуміємо, що буде тотальна диктатура і нікому це не буде цікаво», — сказав Секела.

За його словами, йдеться про пакет народних реформ, які було розроблено всіма підприємцями України. «Насамперед ми вимагаємо скасування єдиного соціального податку, але якщо влада піде на якісь компроміси, розмовлятимемо. Ми вимагаємо скасування первинних документів і мораторій до кінця 2012 року на перевірку малих і середніх підприємств. Це той мінімум, який дозволить зберегти те мале підприємництво, яке є сьогодні», — сказав підприємець.

За словами Секели, ці закони було «провалено» Верховною Радою місяць тому. За них відмовилися голосувати як у парламентській більшості, так і в опозиції. «І ми розуміємо, що якщо ми не доб’ємося прийняття цих законів до виборів, після виборів на нас просто ніхто не зверне уваги. Після цього фактично всі люди будуть на вулиці», — сказав Секела.

За даними ООН, нині 80% українців перебувають за межею бідності. «І за минулий рік населення України збідніло на 10%. Що таке минулий рік — це рік дії податкового кодексу, проти якого так активно у 2010 році виступили підприємці», — нагадала представник Асоціації підприємств торгівлі і громадського харчування Одеської області Н. Шарапова.

За її словами, українські підприємці, яких «поставили в умови виживання», згортають бізнес і переводять його до Польщі і Росії.

Наразі підприємці закрили свій бізнес або змушені перевести його до Польщі, до Росії, бо за існуючими законами працювати у наший країні нереально.

«Підприємці — це та рука, яка наповнює бюджет. А нас на сьогоднішній день поставили в умови виживання. Із 4,7 млн підприємців, зареєстрованих у 2010 році, вже майже 2 млн припинили свою діяльність або змушені були піти у тінь», — зауважила Н. Шарапова.

При цьому у податковій стверджують, що скоротили кількість перевірок дрібного бізнесу на 50%. «Вже другий рік жоден податковий інспектор або міліціонер не відвідує з такою перевіркою ані ринки, ані інші місця, де здійснюють свою діяльність представники малого бізнесу», — кажуть у податковій.

Підприємці ж мають іншу думку. Представники співтовариства кажуть, що вже не в силах витримувати податковий прес, тож добиватимуться прийняття перелічених вище законів. У випадку якщо влада ігноруватиме вимоги, дрібний бізнес знову вийде на вулиці.

 

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»