• Посилання скопійовано

Мораторій на зміни для "спрощенців" до 2021 року - законопроект

Зареєстровано законопроект, яким пропонується встановити на період до 31 грудня 2021 року мораторій на зміни правового регулювання спрощеної системи оподаткування, які запроваджують додаткові вимоги та/або погіршують стан для платників податків

Мораторій на зміни для "спрощенців" до 2021 року - законопроект

5 жовтня 2016 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №5234 "Про внесення змін до підрозділу 10 розділу ХХ "Перехідні положення" Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку малого та середнього підприємництва шляхом встановлення мораторію на скасування або зміни спрощеної системи оподаткування, які запроваджують додаткові вимоги та/або погіршують стан суб'єктів господарювання мікро-, малого, середнього підприємництва на період до 31 грудня 2021 року".

Авторами законопроекта є колектив нардепів з "Опозиційного блоку" (О. Вілкул, Д. Колєсніков, Н. Королевська та ін.)

Як зазначають законотворці, "зараз в умовах занепаду економіки країни, коли держава фактично втрачає цілі галузі економіки, саме розвиток  малого та середнього бізнесу може стати поштовхом до відновлення економіки".

Таким чином, пропонується а період до 31 грудня 2021 року встановити мораторій на скасування або зміни правового регулювання спрощеної системи оподаткування, які запроваджують додаткові вимоги та/або погіршують стан для відповідних платників податків, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності - суб’єктів господарювання мікро-, малого; середнього підприємництва.

На думку авторів законопроекту, "прийняття Закону сприятиме забезпеченню стабільності, сприятиме розвитку малого бізнесу в Україні, збереженню робочих місць та створення нових,  в цілому дасть поштовх для розвитку економіки країни." 

Але чи буде його прийнято, покаже час...

Читайте також: Нардепи пропонують ввести податкові канікули до 2021 року для деяких підприємств та підприємців 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»