• Посилання скопійовано

Скасування кешбеку та обов'язкового застосування РРО для «єдинників» ІІ-ІІІ груп: новий законопроект

Запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників ЄП не застосовувати РРО, а також скасування механізму кешбек. Це пропонується зареєстрованим у ВРУ законопроектом №3853-1

Скасування кешбеку та обов'язкового застосування РРО для «єдинників» ІІ-ІІІ груп: новий законопроект

Минулого тижня ми розповідали про реєстрацію у Раді "Слугами народу" законопроекту №3853, яким пропонувалося ліміти для «єдинників» прив'язати до мінзарплати.

Цього ж дня, 17 липня, було зареєстровано альтернативний до нього законопроект №3853-1 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо запровадження щорічного підвищення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування, відновлення права платників єдиного податку не застосовувати реєстратори розрахункових операцій, а також скасування корупційного механізму кеш-бек". Його авторами є Н. Южаніна, О. Синютка та ще з десяток нардепів.

У разі прийняття цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Зміна граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування

Як і попередній, законопроект №3853-1 передбачає встановлення граничних обсягів доходів для застосування спрощеної системи оподаткування для I – III груп платників ЄП у розмірах мінімальної заробітної плати:

  • для першої групи - 245 розмірів МЗП;
  • для другої групи - 1230 розмірів МЗП;
  • для третьої групи - 1720 розмірів МЗП.

Проте уточнюється, що розмір граничного обсягу доходу для застосування спрощеної системи оподаткування для I та II груп платників єдиного податку встановлюватиметься з урахуванням збільшення розміру мінімальної заробітної плати у 2015 – 2020 роках, а для платників III групи єдиного податку – з урахуванням пропорційного підвищення граничного обсягу для першої та третьої груп при переході до прив'язки обсягу доходу до мінімальної заробітної плати.

 

Відновлення права платників ЄП не застосовувати РРО та скасування кешбеку

Проектом Закону відновлюється право платників єдиного податку не застосовувати РРО зі встановленням порогового значення обсягу доходу в 820 розмірів МЗП, що відповідає збільшенню розміру мінімальної заробітної плати у 2015 – 2020 роках.

Також проектом вносяться зміни до Закону №129 щодо виключення всіх положень, пов'язаних із тотальною фіскалізацією, а також до інших законодавчих актів України щодо скасування застосування РРО при продажу технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту, та лікарських засобів та виробів медичного призначення, як неефективних заходів детінізації економіки.

Водночас проектом виключаються всі норми Закону щодо антиконкурентного та корупційного (на думку законотворців) механізму кешбек.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/Загальні положення

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Загальні положення»