• Посилання скопійовано

«Єдинник» IV групи здає свою нерухомість в оренду — пільги з 2019 року з податку не буде

З 2019 року нерухомість, яка передана сільгоспгвиробниками в оренду, оподатковується податком на нерухомість

«Єдинник» IV групи здає свою нерухомість в оренду —  пільги з 2019 року з податку не буде

ДФС у Запорізькій області нагадує, що Законом № 2628 змінено норму щодо застосування пільги з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сільгоспвиробниками.

Закон №2628 набрав чинності з 1 січня 2019 року, за винятком окремих положень.

Так, з 01.01.2019 року не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників (юридичних та фізичних осіб), віднесені до класу «Будівлі сільськогосподарського призначення, лісівництва та рибного господарства» (код 1271) Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, та не здаються їх власниками в оренду, лізинг, позичку (пп. «ж» пп. 266.2.2 ПКУ).

Нагадаємо, що до змін (до 01.01.2019 р.) податком на нерухомість не оподатковувалися будь-які будівлі, споруди сільськогосподарських товаровиробників, призначені для використання безпосередньо у сільськогосподарській діяльності.

***

Читайте також: З 2019 року зміняться правила надання пільг з податку на нерухомість с/г виробникам

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/Юрособи на єдиному податку

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Юрособи на єдиному податку»