• Посилання скопійовано

Функціонує сервіс щодо ведення електронної Книги обліку доходів і витрат

Податківці роз'яснили особливості ведення підприємцями на загальній системі оподаткування електронної Книги доходів і витрат

Функціонує сервіс щодо ведення електронної Книги обліку доходів і витрат

Міндоходів в АР Крим нагадує, що  впроваджено електронний сервіс «Електронний кабінет платника податків», який, зокрема, передбачає режим «Ведення Книги обліку доходів і  витрат в електронному вигляді і формування податкової декларації» для підприємців на загальній системі оподаткування.

 З 1 січня 2014 р. фізособи - підприємці, у разі обрання електронного ведення Книги обліку доходів і витрат (далі - Книга), зобов'язані звернутися  до територіального органу Міндоходів за місцем обліку та скласти договір на отримання посиленого сертифіката відкритого ключа, сформованого АЦСК ІДД Міндоходів.

Потім за допомогою електронного ключа в сервісі «Електронний кабінет платника податків» в режимі «Ведення Книги обліку доходів і витрат в  електронному вигляді і формування податкової декларації»  сформувати заяву на отримання Книги і надіслати її контролюючому органу за місцем  податкового обліку засобами електронного зв'язку.

Територіальні органи Міндоходів за місцем податкового обліку  фізособи - підприємця реєструють заяву на отримання Книги в реєстрі  поданих заяв і протягом 3 робочих днів формують і спрямовують повідомлення  про реєстрацію Книги з вказівкою реєстраційного номера Книги і дати її  реєстрації.

Після отримання повідомлення про  реєстрацію Книги підприємець повинен вести її  згідно з Порядком ведення Книги, затвердженим наказом Міндоходів від 16.09.2013 р. № 481. При цьому записи  в електронній Книзі  робляться за підсумками робочого дня, протягом якого одержаний дохід.

Джерело: ДФС в Автономній Республіці Крим

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»