• Посилання скопійовано

Вартість торгового патенту не включається до витрат підприємця

Податківці роз’яснили, що підприємець на загальній системі оподаткування не вправі враховувати вартість патенту до своїх витрат

Вартість торгового патенту не включається до витрат підприємця

ГУ Міндоходів у Чернівецькій області у листі від 01.09.2014 р. № 1241/10/24-13-17-01-19 зазначило, що підприємець -загальносистемник не може враховувати вартість торгового патенту до своїх витрат. Адже згідно з пп. 139.1.10 п. 139.1 ст. 139 Податкового кодексу не включається до витрат сума збору на провадження деяких видів підприємницької діяльності (або вартість торгового патенту).

При цьому податківці наголосили, що на суму вартості торгового патенту за результатами подання річної декларації підприємець має право зменшити суму ПДФО до сплати.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»