• Посилання скопійовано

За відсутність у підприємця-"загальносистемника" Книги обліку доходів і витрат - штраф

ДФС наголошує, що фізособи – підприємці зобов’язані вести Книгу обліку доходів і витрат та мати підтверджуючі документи щодо походження товару

За відсутність у підприємця-"загальносистемника" Книги обліку доходів і витрат - штраф

ДФС у Запорізькій області зазначила, що фізична особа – підприємець на загальній системі оподаткування зобов’язана вести Книгу обліку доходів і витрат.

У разі нереєстрації (неведення) Книги обліку доходів та витрат до фізичної особи – підприємця застосовується такі штрафні санкції:

  • 510 грн (за повторні дії протягом року - 1020 грн) згідно зі ст. 121 ПКУ. Читайте також: "Для кого штраф у розмірі 1020 гривень".
  • попередження або штраф від 3 до 8 н.м.д.г., а при накладенні штрафу протягом року за те ж порушення – від 5 до 8 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 164-1 КУпАП).

Більше про відповідальність за порушення норм податкового законодавства дивіться у довіднику на ДК-порталі >>

Про відповідальність та штрафи за інші види правопорушень читайте тут >>

Усі новини на тему >>

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»