• Посилання скопійовано

Для кого штраф у розмірі 1020 гривень

Штраф у розмірі 1020 гривень за неподання чи несвоєчасне подання податкових декларацій (розрахунків) застосовується, якщо до платника податків протягом року вже було застосовано штраф саме за таке порушення

Для кого штраф у розмірі 1020 гривень

ДФС у Тернопільській області нагадує, що статтею 120 ПКУ встановлено відповідальність за неподання або несвоєчасне подання податкової звітності або невиконання вимог щодо внесення змін до податкової звітності.

Неподання або несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати та сплачувати податки, збори податкових декларацій (розрахунків), - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 170 гривень, за кожне таке неподання або несвоєчасне подання.

Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі 1020 гривень за кожне таке неподання або несвоєчасне подання (п. 120.1 ст. 120 ПКУ).

Статтею 119 ПКУ встановлено відповідальність за порушення платником податків порядку подання інформації про фізичних осіб - платників податків.

Відповідно до п. 115.1 ст. 115 ПКУ при вчиненні платником податків двох або більше порушень законів з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, штрафні (фінансові) санкції (штрафи) застосовуються за кожне вчинене разове та триваюче порушення окремо.

При цьому згідно з п. 116.2 ст. 116 ПКУ за одне податкове правопорушення контролюючий орган може застосувати тільки один вид штрафної (фінансової) санкції (штрафу), передбаченої ПКУ та іншими законами України.

Таким чином, штраф у розмірі 1020 гривень за неподання чи несвоєчасне подання податкових декларацій (розрахунків) застосовується, якщо до платника податків протягом року вже було застосовано штраф саме за таке порушення. Не тягне накладення штрафу, передбаченого п. 120.1 ст. 120 ПКУ в розмірі 1020 грн, як за повторне порушення строків подання податкових декларацій (розрахунків) застосування фінансової санкції у вигляді штрафу, передбаченого іншими статтями ПКУ, зокрема п. 119.2 ст. 119 ПКУ (за неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не у повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку).

Більше про відповідальність за порушення норм податкового законодавства дивіться у довіднику на ДК-порталі >>

Про відповідальність та штрафи за інші види правопорушень читайте тут >>

Усі новини на тему >>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Право і відповідальність/Відповідальність, санкції і штрафи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Відповідальність, санкції і штрафи»