• Посилання скопійовано

Немає доходів – припиняй діяльність без сплати ЄСВ: законопроект

Про тих підприємців-"загальносистемників", які не встигли безболісно ліквідуватися у грудні 2016 р., подбає новий законопроект № 5633

Немає доходів – припиняй діяльність без сплати ЄСВ: законопроект

4 січня у Верховній Раді зареєстрований законопроект №5633 "Про внесення змін до деяких законів України щодо гарантування прав і законних інтересів суб'єктів малого і середнього підприємництва". Його авторами є нардепи О. Ляшко та В. Галасюк.

Нагадаємо: якщо ви є підприємцем на загальній системі оподаткування, але оподаткованого доходу не маєте (зокрема, через те, що фактично не здійснюєте підприємницьку діяльність), з 01.01.2017 р. зміни до Закону про ЄСВ змусили вас платити мінімальний страховий внесок щомісяця у розмірі 704 грн, і за рік така сума становитиме 8448 грнДетальніше тут>>

Щоб не сплачувати цей ЄСВ у 2017 році, простіше за все було припинити підприємницьку діяльність ще у грудні 2016 р. Але не всі встигли це зробити. Більшість підприємців подасть відповідні заяви про припинення у І кварталі 2017 року. Докладний алгоритм припинення підприємницької діяльності можна переглянути тут>>

Ось саме для них – ФОП на загальній системі оподаткування, які подали заяви про припинення підприємницької діяльності до 01.04.2017 р., законопроект № 5633 передбачає на І квартал 2017 р. повернення старих умов сплати ЄСВ. 

 

законопроект №5633

 

У разі неотримання ним протягом цього періоду доходу від підприємницької діяльності, ФОП матиме право, але не буде зобов’язаний сплачувати ЄСВ в розмірі не більш як максимальному, і не менш як мінімальному. Чого більшість таких ФОП, звісно, взагалі не робитиме. 

Відповідну норму передбачається внести у розділ VIII Закону про ЄСВ  шляхом додання нового пункту 9-7.

Будемо сподіватися, що цей проект буде прийнято ВРУ у найближчому засіданні сесії. І що поширюватимуться зазначені норми на весь І квартал 2017 р.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»