• Посилання скопійовано

Чи може підприємець-"загальносистемник" списати на витрати ремонт і техобслуговування вантажівки

ДФСУ вважає, що підприємець на загальній системі оподаткування не має право включати до витрат, пов'язаних з провадженням його господарської діяльності, витрати на утримання вантажних автомобілів (зокрема, витрати на техобслуговування і ремонт)

Чи може підприємець-"загальносистемник" списати на витрати ремонт і техобслуговування вантажівки

ДФСУ в індивідуальній податковій консультації від 03.10.2017 р. №2114/Г/99-99-13-01-02-14/ІПК зауважує, що згідно з пп. 177.4.5 ПКУ  не включаються до витрат підприємця витрати на придбання та утримання основних засобів подвійного призначення, визначених ст. 177 ПКУ.

До основних засобів подвійного призначення належать земельні ділянки, об’єкти житлової нерухомості, легкові та вантажні автомобілі (пп. 177.4.6 ПКУ).

Згідно з розділом І  Правил експлуатації колісних транспортних засобів утримання транспортного засобу - це забезпечення державної реєстрації, дотримання умов безпечності технічного та санітарного стану, проведення обов'язкового технічного контролю, своєчасного виконання технічного обслуговування і ремонту, охорони, передання транспортного засобу та його швидкозношуваних складників на утилізацію або видалення відповідно до законодавства.

З огляду на ці норми, податківці вважають, що ФОП на загальній системі оподаткування не має право включати до складу витрат, пов'язаних з провадженням його господарської діяльності, витрати на утримання вантажних автомобілів (зокрема, витрати на технічне обслуговування і ремонт).

***

Читайте також:

Сідельні тягачі та напівпричепи є основними засобами подвійного призначення

Амортизація основних засобів у підприємця-"загальносистемника": коли і як?

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»