• Посилання скопійовано

Підприємці-"загальноситемники" без доходів: чи подавати звіт та сплачувати ЄСВ?

Податківці звертають увагу, що підприємці на загальній системі оподаткування повинні не пізніше 9 лютого 2018 року подати звіт та сплатити ЄСВ

Підприємці-"загальноситемники" без доходів: чи подавати звіт та сплачувати ЄСВ?

ДФС у Тернопільській області доводить до відома фізосіб-підприємців, які перебувають на загальній системі оподаткування, що ЄСВ нараховується на суму доходу (прибутку), отриманого від їхньої діяльності, що підлягає оподаткуванню ПДФО.

У зв’язку зі змінами, які відбулися у нарахуванні єдиного соцвнеску у 2017 році, платники (незалежно, чи здійснювали діяльність), повинні не пізніше 9 лютого поточного року подати звіт та сплатити єдиний внесок.

Зауважимо, що в 2017 році місячний мінімальний розмір страхового внеску становив 704 грн, а мінімальний річний розмір страхового внеску - 8448 грн.

Тобто підприємцям-"загальносистемникам" необхідно сплатити 8448 гривень єдиного внеску за минулий рік. Несплачена сума стане податковим боргом та відбудеться нарахування 20% штрафної санкції.

***

Читайте також: 

Терміни подання звітності та сплати ЄСВ для підприємців-"загальносистемників" 

Звітність за 2017 рік: зразки заповнення для ФОП, громадян, самозайнятих осіб та неприбуткових організацій! 

 Річна звітність з ЄСВ для ФОП: коли та як?

На підставі: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»