• Посилання скопійовано

ФОПи - пенсіонери та інваліди звіт з ЄСВ не подають

ФОПи та члени фермерського господарства звільняються від сплати за себе ЄСВ, якщо отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю. Відповідно вони звіт з ЄСВ не подають

ФОПи - пенсіонери та інваліди звіт з ЄСВ не подають

За результатами року фізичні особи – підприємці, незалежно від обраної системи оподаткування, зобов’язані формувати та подавати до контролюючих органів за місцем реєстрації  Звіт з ЄСВ (додаток 5) із зазначенням типу форми «Початкова» до 10 лютого року, наступного за звітним періодом (відповідно до п. 2 розділу 3 Порядку №435). Про це нагадує ГУ ПФУ в Чернівецькій області.

ФО–підприємці, у тому числі ті, які обрали спрощену систему, та члени фермерського господарства звільняються від сплати за себе єдиного внеску, якщо отримують пенсію за віком або є особами з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону «Про загальнообов’язкове пенсійне страхування», та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу.

Звіт зазначеними особами не подається.

Джерело: Пенсійний фонд України

Рубрика: Спрощена система/ФОП на загальній системі

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ФОП на загальній системі»