• Посилання скопійовано

Затверджено екостандарти для транспорту

Верховна Рада визначила умови і строки впровадження в Україні міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів

Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Закону України «Про деякі питання ввезення на митну територію України і реєстрації транспортних засобів» щодо колісних транспортних засобів. Про це повідомляє інформаційне управління ВРУ.

Законом визначаються умови і строки впровадження в Україні міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів.

Зокрема, преамбулу Закону «Про деякі питання ввезення на митну територію України і реєстрації транспортних засобів» доповнено формулюванням про поетапне впровадження міжнародних екологічних вимог до транспортних засобів. Також встановлюються конкретні терміни поетапного впровадження екологічних норм.

Уточнюється і порядок визначення екологічних норм, методів випробування, позначення рівня екологічних норм, процедур підтримки відповідного екологічного рівня колісних транспортних засобів протягом всього терміну їх експлуатації.

Внесені законодавчі пропозиції стосуються тракторів колісних для перевезення напівпричепів (сідельних тягачів), автобусів і легкових автомобілів -- коди товарних позицій 8701 20, 8702 і 8703 згідно з УКТЗЕД, а також вантажних автомобілів та автомобілів спеціального призначення -- коди товарних позицій 8704 і 8705 згідно з УКТЗЕД.

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»