• Посилання скопійовано

У порушників ПДР в Україні будуть відбирати авто

Для порушників ПДР на залізничних переїздах з липня майже втричі збільшили штрафи - якщо раніше мінімальний був 340 грн, то зараз доведеться викласти мінімум 850 грн.

"Також є такі санкції, як адмінарешт і вилучення транспорту, - розповів "Сегодня" голова прес-служби Управління ДАІ України Олександр Зубенко. - Такі жорсткі заходи будуть застосовуватися до порушників-перевізників, які наражають на небезпеку пасажирів або ж рухаються з небезпечними вантажами. Адже за статистикою практично кожне ДТП на залізничному переїзді тягне за собою важкі наслідки".

Максимальний новий штраф - 1190 грн, за повторне порушення - 2040 грн. Нагадаємо, законопроект, який збільшує штрафи, був зареєстрований після найбільшої за час незалежності аварії на переїзді в Марганці Дніпропетровської області - тоді від зіткнення маршрутки з поїздом загинули 45 осіб. Водії ж кажуть, що якщо вже і піднімають штрафи, то нехай облаштують і переїзди. "Є такі, де довго чекаєш, коли сигнали перестануть блимати, хоча поїзд вже давно пройшов", - говорить водій з Дніпропетровська Андрій.

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»