• Посилання скопійовано

Уряд подовжив дію постанови №105 щодо максимально дозволеного навантаження авто

Враховуючи збільшення під час воєнного стану трафіку транспортних засобів, перехід на євростандарти вантажних перевезень передбачалося здійснити після війни. Тепер цей перехід триватиме і ще рік після закінчення воєнного стану

Уряд подовжив дію постанови №105 щодо максимально дозволеного навантаження авто

Нагадаємо, що напередодні воєнного стану Україна мала перейти на європейські габаритно-вагові норми. Саме для цього було затверджено постанову КМУ, про що ми повідомляли тут. Однак, сталося не так, як гадалося, і вже вдруге Уряд відкладає цей крок, який має на меті, зокрема, підтримання автодоріг у належному стані. 

Як повідомив на своєму каналі в Телеграм представник КМУ в ВРУ Тарас Мельничук, сьогодні, 21 липня, на своєму засіданні Уряд вніс зміни до постанови КМУ від 09.02.2022 № 105 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 10 жовтня 2001 р. №1306 і 27 червня 2007 р. N 879», яка приводить нормативно-правові акти Уряду у сфері перевезення транспортними засобами великогабаритних та великовагових вантажів автомобільними дорогами загального користування у відповідність до норм ЄС та законодавства України.

Враховуючи збільшення під час воєнного стану трафіку транспортних засобів військового призначення, автомобілів задіяних для перевезення військової техніки, гуманітарних вантажів та сільськогосподарської продукції, габаритно-вагові параметри яких не завжди відповідають нормам, подальше приведення положень актів Уряду у повну відповідність до положень законодавства ЄС, зокрема в частині максимально дозволеного навантаження на вісь чотирьохвісних автомобілів, передбачається реалізувати після завершення дії воєнного стану в Україні.

Відтак, строк дії постанови КМУ №105 продовжено на весь строк дії воєнного стану та протягом року після його припинення чи скасування. З текстом постанови від 21 липня 2023 р. №748 можна ознайомитися тут. Вона вже діє.

 

 

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Авто

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Авто»