• Посилання скопійовано

З червня для українців вводяться нові правила видачі шенгенських віз

Тепер заявники повинні будуть надавати відбитки пальців і цифрову фотографію

З червня для українців вводяться нові правила видачі шенгенських віз

З 23 червня 2015 року для України почнуть діяти нові правила отримання шенгенської візи. Тепер заявники повинні будуть надавати відбитки пальців і цифрову фотографію, повідомляє «Польське радіо».

При першому зверненні за візою заявник зобов'язаний буде особисто з'явитися в консульство для зняття відбитків пальців. Звільняються від необхідності надавати відбитки пальців діти до 12 років, особи, щодо яких зняття відбитків пальців фізично неможливе, монархи, глави держав і їх дружини, члени офіційних делегацій при дипломатичних поїздках.

Зміна правил пов'язана з тим, що з 23 червня в шести країнах Східного партнерства (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова, Україна) почне діяти візова інформаційна система (ВІС) країн Шенгенської угоди.

Візи, видані до 23 червня, залишаються дійсними до закінчення терміну їх дії.

ВІС - це централізована база даних, яка підтримує обмін інформацією про короткострокові візи в країнах Шенгенської угоди. У неї вносяться алфавітно-цифрові й біометричні дані заявників: ім'я, громадянство, місце проживання, рід занять, номер паспорта, тип запитуваної візи, місце призначення і тривалість передбачуваної поїздки, кордон країни Шенгенської угоди, яку планується перетинати в першу чергу при поїздці, інформація про осіб, які запрошують гостей, відбитки всіх пальців рук і цифрова фотографія.

Біометричні дані заявників будуть зберігатися у системі впродовж 59 місяців і використовуватися при обробці всіх наступних звернень за візами. Після закінчення 59 місяців заявнику знову доведеться надати біометричні дані.

Як повідомлялося, саміт Україна-ЄС, що відбувся в Києві 27 квітня, фактично, став провальним, а досягнення Україною її цілей, зокрема, безвізового режиму з ЄС, переноситься на наступний рік.

Раніше президент Європейської Ради Дональд Туск заявив, що буде домагатися, щоб Євросоюз якомога швидше ввів безвізовий режим з Україною.

Джерело: Zaxid.net

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»