• Посилання скопійовано

Безвізовий режим можуть ввести з наступного року

Кожен громадянин зможе дізнатися, що відбувається на шляху до безвізового режиму і який орган влади за що відповідає

Безвізовий режим можуть ввести з наступного року

На офіційному сайті парламенту буде оприлюднено покроковий план запровадження безвізового режиму між Україною та Європейським Союзом та відповідальних за реалізацію такого плану.

Про це повідомив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.

В. Гройсман розповів, що доручив парламентському апарату та Комітету Верховної Ради  з питань євроінтеграції опрацювати план запровадження безвізового режиму, в якому має бути сказано, хто, яке відомство, що має зробити, щоб безвізовий режим розпочав діяти з 1 січня 2016 року. Таким чином, відзначив глава парламенту, кожен громадянин зможе дізнатися, що відбувається на шляху до безвізового режиму і який орган влади за що відповідає, щоб кожен успіх чи відпрацювання «мали свого героя». «З 1 січня маємо  реальну перспективу, - сказав В. Гройсман. - Ніяких перенесення термінів з цього приводу бути не може». Водночас Голова Верховної Ради запевнив, що український парламент зробить усе можливе і прийме всі необхідні рішення, які стосуються запровадження безвізового режиму. «Ми готові це зробити якомога швидше», - зауважив В. Гройсман.

Глава парламенту не виключив можливості продовження роботи нинішньої сесії, або за необхідності скликання позачергової сесії і проведення додаткових пленарних засідань. «Головне, щоб усі важливі рішення, які має приймати парламент, які потрібні для України, ухвалювалися не залежно від того, який день на дворі», - сказав В. Гройсман.

Щодо опрацювання нової редакції закону про місцеві вибори, глава парламенту висловився за запровадження відкритих списків і знищення будь-яких можливих зловживань на виборах. Днями відбудеться ще одне засідання робочої групи на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Андрієм Парубієм, яка має напрацювати узгоджений законопроект про місцеві вибори. «Я сподіваюся, що політичні сили зможуть домовитися», - сказав В. Гройсман.

На запитання про можливість відставки Генпрокурора, Уповноваженого з прав людини та міністра екології, що ініціювали на погоджувальній раді деякі лідери фракцій, В. Гройсман наголосив, що необхідно діяти виключно у правовому полі і порушені питання мають бути розглянуті у законний спосіб. Водночас Голова Верховної Ради не став прогнозувати, чим це може завершитися.

Джерело: Голос України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»