• Посилання скопійовано

Людей штрафуватимуть за помилкове отримання субсидій

Приблизно 85% заявників можуть у підсумку бути зобов’язаними повернути, за підрахунками експертів, майже 3,4 млрд грн

З новим порядком отримання субсидій (з 1 травня), виплати за якими вже отримали 345 тисяч сімей з майже 1 млн заявили, виникли труднощі.

Адвокатів схвилювала норма, за якою люди, що подали неповні або недостовірні дані в бланках на оформлення знижки, повинні будуть повернути суму субсидії у подвійному розмірі.

Справа в тому, що, за даними Мінсоцполітики, тільки 15-20% поданих декларацій про доходи були заповнені правильно: проблема не в бажанні обдурити державу, а в труднощі правильних розрахунків. І близько 85% заявників можуть у підсумку бути зобов’язаними повернути, за підрахунками експертів, близько 3,4 млрд грн.

“Питання термінів” неповних “і” недостовірних “відомостей повинно бути публічно вирішене. Так як мінімальна помилка може призвести до того, що пенсіонер буде зобов’язаний заплатити подвійну суму”, – говорить юрист Вадим Хабібуллін.

У Мінсоцполітики вже виявили проблему і обіцяють усунути помилку, але термінів поки не називають.

Джерело: Сьогодні

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»