• Посилання скопійовано

Дітям-чорнобильцям збільшено розмір виплати на харчування

Уряд вдвічі збільшив розмір грошової компенсації на харчування дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи. Дані виплати нараховуються з 1 квітня!

Дітям-чорнобильцям збільшено розмір виплати на харчування

Кабмін постановою від 26.04.2017 р. № 284 вніс зміни до постанови КМУ від 08.02.1997 р. №155 “Про порядок та розміри компенсаційних виплат дітям, які потерпіли внаслідок Чорнобильської катастрофи” .

Зокрема, розмір таких компенсацій збільшується:

  • для дітей від 6 до 10 років - до 360 на місяць (було - 180 грн.),
  • дітей від 11 до 14 років - до 370 на місяць (було - 185 грн),
  • дітей від 15 до 18 років - до 380 на місяць (було - 190 грн).

Нараховуватимуться дані виплати з 1 квітня.

На думку Уряду, прийняття цього рішення дасть змогу покращити рівень харчування учням середніх загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних закладів освіти, студентам коледжів та технікумів (училищ), розташованих на територіях радіоактивного забруднення, а також дітям, які отримали інвалідність внаслідок Чорнобильської катастрофи, та які не харчуються в зазначених навчальних закладах, а також за всі дні, коли вони не відвідували ці заклади, до досягнення повноліття.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: КМУ

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»