• Посилання скопійовано

МОЗ повертає попередні професійні назви робіт

Публікації відповідного наказу Мінекономрозвитку і торгівлі ще немає, а перехід на нові професії розпочнеться з 2018 року. Щоб такий перехід був поступовим, МОЗ повертає деякі попередні професійні назви робіт

 МОЗ повертає попередні професійні назви робіт

Для поступового переходу на нові професії, МОЗ повертає попередні назви робіт. Актуальними залишаються професійні назви робіт "фельдшер з медицини невідкладних станів", "лікар-терапевт", "сестра медична з лікувальної фізкультури", "сестра медична з масажу", "інструктор з трудової терапії" та "інструктор з трудової адаптації". При цьому будуть створені ініціативи для існуючих працівників переходити в нові професії.

Наступним кроком Міністерство охорони здоров’я України разом із фахівцями приведе у відповідність пов’язані із цими змінами нормативні-правові акти. При цьому за працівниками буде збережено стаж, надбавки та доплати, які були напрацьовані за період роботи у сфері охорони здоров’я.

Нагадаємо, що зміни назв посад будуть вноситись відповідно до міжнародної класифікації та нормативів Європейського Союзу. Так, у 2017 році до державного класифікатора професій були введені нові професійні назви робіт: "лікар внутрішньої медицини", "асистент ерготерапевта", "асистент фізичного терапевта", "парамедик", "екстрений медичний технік", "інструктор з надання догоспітальної допомоги", "інструктор з надання першої допомоги".

Фельдшери з медицини невідкладних станів зможуть перекваліфікуватись на парамедиків. Також буде змінено назву роботи "лікар-терапевт" на "лікар внутрішньої медицини", "сестра медична з лікувальної фізкультури", "сестра медична з масажу" на "асистент фізичного терапевта". Назву "інструктор з трудової терапії" та "інструктор з трудової адаптації" буде змінено на "асистент ерготерапевта".

Нововведення не призведуть до скорочення медичних працівників, а лише приведуть у відповідність до європейських стандартів назви посад та програми підготовки.

***

Також читайте: 

Верховна Рада схвалила медичну реформу

Медичній реформі бути: ухвалено проект ключового закону 

11 міфів щодо медичної реформи - спростовує МОЗ

Як обрати сімейного лікаря: покрокова інструкція від МОЗ

Як визначити категорії працівників, які підлягають періодичному медогляду в 2018 році

У МОЗ визначили основні кроки впровадження реформи 

Джерело: МОЗ України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»