• Посилання скопійовано

Як визначити категорії працівників, які підлягають періодичному медогляду в 2018 році

Згідно з роз'ясненням Держпраці, роботодавець має надати до Управління Держпраці підзвітної області заяву щодо визначення категорій працівників, які підлягають періодичному медичному огляду в 2018 році

Як визначити категорії працівників, які підлягають періодичному медогляду в 2018 році

Нагадуємо, що згідно зі ст. 169 КЗпП власник або уповноважений ним орган зобов’язаний за свої кошти організувати проведення:

- попереднього і періодичних медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі,

-  щорічного обов’язкового медичного огляду осіб віком до 21 року.

Процедуру проведення медичних оглядів працівників, зайнятих на важких роботах, роботах із шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких, де є потреба у професійному доборі та осіб віком до 21 року визначено Порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, який затверджено наказом МОЗ від 21.05.2007 р. № 246.

Роботодавець має надати до Управління Держпраці підзвітної області заяву щодо визначення категорій працівників, які підлягають періодичному медичному огляду в 2018 році.

До заяви роботодавець додає копії протоколів лабораторних досліджень умов праці з визначенням шкідливих та небезпечних факторів виробничого середовища і трудового процесу на конкретних робочих місцях.

Завантажити приклад заяви>>

***

Читайте також:

Профілактичні медогляди працівників: оподаткування

Обов'язкові медичні огляди працівників: коротко про головне від Держпраці 

Що повинен знати роботодавець про обов'язкові медичні огляди працівників 

Джерело: Держпраці у Хмельницькій області

Рубрика: Праця та соціальний захист/Трудові відносини

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Трудові відносини»