• Посилання скопійовано

Укрпошта підняла тарифи: скільки коштуватимуть листи і посилки?

Укрпошта 10 вересня підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Якщо раніше за відправку листа вагою до 50 г потрібно було заплатити 5 грн, то зараз – 7

Укрпошта підняла тарифи: скільки коштуватимуть листи і посилки?

Вже в наступному році очікується черговий етап подорожчання. Рішення про підвищення тарифів вже опублікували в «Урядовому кур'єрі» (офіційне видання Кабміну), повідомляє «Інтерфакс-Україна».

З 10 вересня подорожчали наступні послуги:

  • документи масою до 50 гр – з 5 до 7 грн;
  • посилка без оголошеної цінності (масою до 10 кг) – в середньому на 3 грн (залежно від ваги);

Для прикладу, OBOZREVATEL розрахував, скільки буде коштувати відправка двох посилок (з мінімальною вартістю вагою до 500 грн і вагою до 1 кг) і двох листів з Києва до Одеси за допомогою «Укрпошти» і «Нової пошти». Важливо при цьому зазначити, що, згідно з інформацією служби підтримки, «Нова пошта» доставить таку посилку за 1 день. Тобто, якщо відправити посилку або лист сьогодні, то доставлять його вже завтра. У той же час в «Укрпошті» знадобиться на це до 4 дні.

Так, лист вагою 500 гр «Укрпошта» доставить за 22,8 грн, «Нова пошта» – за 35 грн. Якщо вага складе 1 кг, в «Укрпошті» доведеться платити 24 грн, а в «Новій» – 40 грн. Такі ж ціни і на малогабаритні посилки з аналогічним вагою. Відзначимо, вартість послуги «Укрпошти» розраховані виходячи з тарифу «Укрпошта Стандарт» (аналогічний послугам «Нової пошти»).

Другий етап підвищення цін на поштові послуги передбачає збільшення тарифів на ці ж послуги на 14,3% для листів і на посилки без оголошеної цінності (масою до 10 кг) – на 15,3% всередині області, на 11,1% – по Україні відповідно.

До речі, тарифи на пересилання міжнародної кореспонденції та міжнародних посилок, а також тарифи на додаткові послуги при передачі відправлень в рамках послуги «Укрпошта Стандарт» не змінюються.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в червні перший заступник генерального директора «Укрпошти» Олександр Чернявський повідомив про можливе банкротсво підприємства.

Джерело: Обозреватель

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»