• Посилання скопійовано

Військовий облік для жінок можуть зробити добровільним: зареєстровано законопроєкт

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №6482, який передбачає добровільну постановку на військовий облік для жінок (за винятком медиків)

Військовий облік для жінок можуть зробити добровільним: зареєстровано законопроєкт

28 грудня 2021 року у ВРУ зареєстровано законопроєкт №6482 "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". Його авторами є понад п'ять десятків нардепів зі "Слуги Народу" та інших фракцій.

Як повідомив один з авторів проєкту, нардеп Максим Бужанський, документ передбачає добровільну постановку на військовий облік для жінок, за винятком медиків.

Згідно з текстом проєкту, жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

"Вибачте, дорогі жінки, все, що можу сказати щодо цієї ініціативи чиновників із Міноборони", - заначив Бужанський.

У разі прийняття Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, що Міноборони затвердив Перелік спеціальностей та/або професій, споріднених з відповідними військово-обліковими спеціальностями, після одержання яких жінки беруться на військовий облік військовозобов'язаних. Наразі він стосується жінок віком до 60 років і містить 35 видів спеціальностей (кожна з яких є, по суті, окремою галуззю господарської діяльності). Хоча є ймовірність, що його можуть скоротити (про це тут і тут).

>

***

Читайте також:

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»