• Посилання скопійовано

Понад 70% українських підприємств планують підняти зарплату в 2022 році

Більшість керівників українських підприємств (70,3%) очікують зростання витрат на одного працівника в наступні 12 місяців

Понад 70% українських підприємств планують підняти зарплату в 2022 році

Більшість керівників українських підприємств (70,3%) очікують зростання витрат на одного працівника в наступні 12 місяців. Ще 28,1% прогнозують збереження зарплат на поточному рівні, і тільки 1,6% планують знизити зарплати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт Ділові очікування підприємств України від Національного банку за IV квартал 2021 року.

Очікування зростають другий квартал поспіль. Баланс відповідей становить 68,6% (у ІІІ кварталі 2021 року – 61,4%).

 

Другий квартал поспіль респонденти прогнозують збільшення кількості працівників на своїх підприємствах у наступні 12 місяців: баланс відповідей – 2,9% (у ІІІ кварталі 2021 року – 2,2%).

Чергове опитування НБУ було проведено з 3 листопада по 1 грудня 2021 року серед керівників 688 підприємств. Опитування репрезентативне за основними видами і напрямами діяльності, розмірами підприємств за кількістю працівників. Результати опитувань відображають лише думку респондентів-керівників підприємств, а не оцінки НБУ.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»