• Посилання скопійовано

Воєнний стан продовжено до 25 квітня: опубліковано закон!

Згідно з Указом Президента №133/2022, воєнний стан продовжено ще на 30 днів – до 25 квітня. 18 березня набрав чинності відповідний Закон №2119–IX

Воєнний стан продовжено до 25 квітня: опубліковано закон!

Вранці 24 лютого росія розпочала війну проти нашої держави. Тоді Президент оперативно підписав Указ №64/2022, яким в Україні запроваджено воєнний стан з 24 лютого  строком на 30 діб. 

Проте оскільки війна триває, то 14 березня Володимир Зеленський підписав Указ №133/2022 «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні». 15 березня нардепи підтримали законопроєкт № 7168 «Про затвердження Указу Президента України "Про продовження строку дії воєнного стану в Україні».

Закон №2119–IX опублікований 18 березня в "Голосі України" №59(7809) та цього ж дня набрав чинності.

Нагадаємо, що воєнний стан - це особливий правовий режим, що вводиться в Україні або в окремих її місцевостях у разі збройної агресії чи загрози нападу, небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності.

Він передбачає надання відповідним органам державної влади, військовому командуванню, військовим адміністраціям та органам місцевого самоврядування повноважень, необхідних для відвернення загрози, відсічі збройної агресії та забезпечення національної безпеки, усунення загрози небезпеки державній незалежності України, її територіальній цілісності, а також тимчасове, зумовлене загрозою, обмеження конституційних прав і свобод людини і громадянина та прав і законних інтересів юридичних осіб із зазначенням строку дії цих обмежень.

Які обмеження застосовують в цей час? Що робити роботодавцю через воєнний стан? Що з роботою банків, продажем валюти та готівкою через воєнний стан? Про це ми раніше писали тут.

Зауважимо, що 7 березня набрали чинності закони, якими запроваджено пільги зі сплати податків та звітування з них. Про це читайте тут та тут. Тож ці пільги також будуть продовжені.

Усі новини на тему воєнного стану читайте за посиланням>>>

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»