• Посилання скопійовано

Особливості засвідчення справжності підпису на документах

Засвідчувати справжність підпису на документах нотаріусам дозволено без використання спеціальних бланків, на білому аркуші паперу з реквізитами нотаріуса

Особливості засвідчення справжності підпису на документах

Західне міжрегіональне управління міністерства юстиції (м. Львів) розповідає, що попри війну нотаріуси продовжують надавати нотаріальні послуги, однак, з певними обмеженнями. Нині однією з поширених нотаріальних дій є засвідчення справжності підпису на документах, у тому числі на заяві про надання дозволу на виїзд дитини за кордон.

Засвідчувати справжність підпису на документах нотаріусам дозволено без використання спеціальних бланків, на білому аркуші паперу з реквізитами нотаріуса. Щоб документ був дійсним, він має містити:

  • зображення Державного Герба України;
  • прізвище, ім’я, по батькові нотаріуса;
  • найменування державної нотаріальної контори (для державного нотаріуса);
  • адресу робочого місця, номер телефону, адреса електронної пошти нотаріуса.

Відповідно до вимог ст. 78 Закону України «Про нотаріат» та Порядку вчинення нотаріальних дій нотаріуси засвідчують справжність підпису на документах, крім тих, які відповідно до закону або за вимогою сторін підлягають нотаріальному посвідченню.

Нотаріус, засвідчуючи справжність підпису, не посвідчує факти, викладені у документі, а лише підтверджує, що підпис зроблений певною особою.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»